baner
22

Tort dla alergika na mleko gluten i jajko

kategoriapodwieczorek

trudnośćśrednie

liczba porcji10

oceń

Składniki

  • Miks owoców , nerkowce, slonecznik cytryna

Przygotowanie

30 dkg nerkowcow
cytryna
ksylitol lub syrop do slodzenia
rodzynki, slonecznik, daktyle

Owoce do ozdoby

Nerkowce namaczamy na noc

DNO:
Blendujemy daktyle, slonecznik, rodzynki- ja dodalam kilka herbatnikow Bezglutenowych
i wykladamy dno malej tortownicy

Odcedzamy narkowce- blendujemy, dodajemy skorke z cytyny, sok z cytyny i dosładzamy wg uznania. Kładziemy na góre. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny . Ozdabiamy owocami przez podaniem

Dodał(a): Katarzyna

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!