Desery dla niemowlaka
kategoriacoś na ząb
trudnośćłatwe
liczba porcji
oceń
Składniki
- Jablka
- Gruszki
- A także inne owoce wedle uznania i kubków smakowych dzieci np.
- Banany
- Maliny
- Jabłuszka i gruszki w dowolnej proporcji według uznania i smaków niemowlaka.
- W celu urozmaicenia mozna dodawać banany, maliny.
Przygotowanie
Jabłuszka i gruszki dobrze myjemy i obieramy ze skorki. Następnie kroimy w kosteczkę, całość blendujemy. Kolejńym krokiem jest gotowanie, taka gotowa papkę gotujemy do około 90stopni przez 5/6minut. Po ugotowaniu jeszcze raz całość blendujemy (chyba ze dzieci juz sa większe i radzą sobie z gryzieniem to mozna juz nie blendowac). Gotowa porcje przekładamy do miseczki a resztę co zostanie mozna przełożyć do słoiczków i zawetować lub trzymać w lodowce.
Smacznego dzieciaczki!!!!
Dodał(a): Katarzyna