baner
81

Batoniki owsiane slodzone melasą

kategoriapodwieczorek

trudnośćłatwe

liczba porcji3

oceń

Składniki

  • -1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
  • -pół szklanki wiórków kokosowych
  • -6 łyżek karobu- melasa z chleba świętojańskiego
  • -1 łyżka oleju kokosowego
  • -3 łyżki pokruszonych ziaren kakao
  • -garść orzeszków ziemnych prażonych bez soli
  • -1 łyżka siemienia lnianego + 2 łyżki ciełej wody

Przygotowanie

-melasę i olej przekładamy do garnuszka, chwilę gotujemy i lekko studzimy
-dodajemy resztę składników i zagniatamy
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę
-rozgrzewamy piekarnik do 200C
-pieczemy około 15minut
-kroimy po ostudzeniu

Dodał(a): Agnieszka

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!