baner
47

Knedle z kaszy z wiśniami

kategoriaśniadanko

trudnośćłatwe

liczba porcji2

oceń

Składniki

  • -100g suchej kaszy jaglanej
  • -łyżka mąki kokosowej
  • -łyżka mąki z tapioki+ do opruszenia dłoni
  • -200ml mleka sojowego BIO/wody
  • -garść wiśni bez pestek
  • -łyżka ksylitolu/erytrolu
  • -łyżeczka płatków migdałów(opcjonalnie)
  • -odrobina kukrumy, aby nadać ładny żółty kolor(opcjonalnie)
  • -drobina soli

Przygotowanie

-kaszę gotujemy z dodatkiem cukru do miękkości i dokładnie blendujemy. Odstawiamy do wystygnięcia
-dodajemy oby dwie mąki i mieszamy
-dłonie opruszamy mąką
-odrywamy po kawałku ciasta, spłaszczamy i wkładamy do środka wiśnie. Zlepiamy i formujemy kulki
-wstawiamy garnek z wodą i dodatkiem soli. Doprowadzamy do wrzenia
-gotujemy w lekko osolonej wodzie około 3 minut od wypłynięcia na powierzchnię

Dodał(a): Agnieszka

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!