baner
63

owsianka z bananem i migdałami

kategoriaśniadanko

trudnośćłatwe

liczba porcji1

oceń

Składniki

  • -400 ml wody
  • -250 ml mleka
  • -płatki owsiane górskie (pół szklanki)
  • -1 średni banan
  • -płatki migdałów (wedle uznania)

Przygotowanie

Wodę wlewamy do małego garnuszku, gdy woda się zagotuję wsypujemy płatki. Ustawiamy na mały ogień !! Mieszamy od czasu do czasu. (Gotujemy ok. 5 minut) Gdy płatki zrobią się miękkie, wlewamy mleko (gotujemy 2-3 minuty) gotowe. Naszą owsiankę wlewamy do miseczki , wsypujemy migdały i dekorujemy bananem wedle uznania. Ja kroję go w małe kosteczki i całość dokładnie mieszam. :)

Dodał(a): Klaudia

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!