Rybne motyle latające nad marchewkową polaną i podziwiające ziemniaczane kwiatki.
kategoriaobiadek
trudnośćłatwe
liczba porcji3
oceń
Składniki
- - 0,5 kg ziemniaków
- - 3 filety z ulubionej ryby
- - 1 marchewka
- - 1 jabłko
- - koperek
- - foremki do ciasteczek
Przygotowanie
Ziemniaki gotujemy, a po ugotowaniu ugniatamy z dodatkiem łyżeczki masła.
Filet rybny gotujemy na parze dodając gałązki koperku do gotującej się wody.
Marchewkę z jabłkiem ucieramy na drobnych oczkach i mieszamy.
Z marchewki i jabłka układamy wzór trawy na talerzu (to będzie podstawa naszego dzieła).
Następnie z koperku robimy łodygi kwiatowe, a z ziemniaków formujemy kwiatki ( z pomocą foremek do ciasteczek).
Z ugotowanego filetu wycinamy foremkami motylki i tez ozdabiamy je koperkiem.
Dodał(a): Malwina