baner
60

Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii

kategoriacoś na ząb

trudnośćłatwe

liczba porcji4

oceń

Składniki

  • Składniki:
  • 400g mrożonego zielonego groszku
  • 150g orzeszków ziemnych niesolonych
  • 80g parmezanu lub innego sera żółtego
  • 50g świeżej bazylii
  • 4 ząbki czosnku
  • 80ml oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • sok z połowy limonki
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól morska
  • 1 bagietka

Przygotowanie

1. Zielony groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować
3-4 minuty. Następnie wystudzić.

2. Zielony groszek, orzeszki, parmezan, bazylię, czosnek i oliwę zmiksować blenderem, dodać sok z cytryny i limonki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
3. Bagietkę pokroić na kromki i zrumienić w piekarniku. Pastę podawać na kromkach bagietki.

Dodał(a): Ewelina

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!