Wołowinka z górami z kaszy jęczmiennej i buraczkami na ciepło
kategoriaobiadek
trudnośćśrednie
liczba porcji4
oceń
Składniki
- - 1,5 kg młodej wołowinki
- - warzywa: marchewka, pietruszka, seler, cebula, ząbek czosnku
- - kasza jęczmienna
- - buraki
Przygotowanie
Wołowinkę delikatnie podsmażamy na jednej patelni na oliwie, a na drugie patelni podsmażamy warzywa (włoszczyzna: marchewka, pietruszka, trochę selera, szklimy cebulkę, można dodać trochę czosnku). Tak przygotowaną wołowinę i warzywa przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy około 1,5 h. Kaszę jęczmienną gotujemy około 20 minut w lekko osolonej wodzie (podajemy na talerzu w kształcie górki , aby lepiej smakowała). Nieobrane buraki gotujemy w około 1.5 h. Następnie obieramy i trzemy na tarce. Podajemy na ciepło. Przepyszny obiad serdecznie polecam.
Dodał(a): Monika