baner
377

Wołowinka z górami z kaszy jęczmiennej i buraczkami na ciepło

kategoriaobiadek

trudnośćśrednie

liczba porcji4

oceń

Składniki

  • - 1,5 kg młodej wołowinki
  • - warzywa: marchewka, pietruszka, seler, cebula, ząbek czosnku
  • - kasza jęczmienna
  • - buraki

Przygotowanie

Wołowinkę delikatnie podsmażamy na jednej patelni na oliwie, a na drugie patelni podsmażamy warzywa (włoszczyzna: marchewka, pietruszka, trochę selera, szklimy cebulkę, można dodać trochę czosnku). Tak przygotowaną wołowinę i warzywa przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy około 1,5 h. Kaszę jęczmienną gotujemy około 20 minut w lekko osolonej wodzie (podajemy na talerzu w kształcie górki , aby lepiej smakowała). Nieobrane buraki gotujemy w około 1.5 h. Następnie obieramy i trzemy na tarce. Podajemy na ciepło. Przepyszny obiad serdecznie polecam.

Dodał(a): Monika

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!