baner
45

KREM Z ZIELONEGO GROSZKU, TRAWĄ CYTRYNOWĄ I MIĘTĄ PIEPRZOWĄ

kategoriaobiadek

trudnośćłatwe

liczba porcji6

oceń

Składniki

  • 500g mrożonego zielonego groszku
  • 10cm białej części pora
  • 2 cebule
  • 2 łyżki posiekanej mięty pieprzowej
  • 2 łyżki posiekanej trawy cytrynowej
  • sok z połowy cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • sól morska
  • pieprz
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 200g serka mascarpone
  • jogurt naturalny (opcjonalnie)

Przygotowanie

1. Por dokładnie umyć i pokroić w paski a cebulę w piórka, a następnie wrzucić do garnka i zrumienić na rozgrzanym oleju. Wlać bulion drobiowy i całość zagotować. Wsypać rozmrożony zielony groszek
i gotować około 6 minut. Następnie dodać sok z cytryny, miętę, trawę cytrynową i wszystko dokładnie zmiksować. Na końcu dodać serek mascarpone i całość wymieszać. Doprawić solą morską i pieprzem.

2. Podawać z łyżką jogurtu naturalnego (opcjonalnie).

Dodał(a): Ewelina

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!