LECZO Z WARZYWAMI,MIĘSEM I RYŻEM
kategoriaobiadek
trudnośćśrednie
liczba porcji3
oceń
Składniki
- 0,5kg dyni,3małe pomidory,0,5kg żółtej fasolki szparagowej,1puszka kukurydzy,2świeże papryki zielone lub czerwone,1średnia cebula,2 ząbki czosnku,olej,natka pietruszki,4woreczki ryżu,filet z piersi kurczaka,Przyprawy:odrobina soli,pieprzu i przyprawy do kurczaka
Przygotowanie
Umyte i pokrojone w kostkę mięso podsmażyć na odrobinie oleju z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i pokrojoną w piórka cebulą.Przełożyć do garnka.Dodać fasolkę i trochę wody aby się dusiło.W między czasie ugotować ryż i pokroić umyte warzywa:dynię,pomidory bez skórki i paprykę.Gdy fasolka zmięknie można dodać dynię,pomidory,paprykę,puszkę odsączonej kukurydzy, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.Dusić wszystko do miękkości.Na talerz wyłożyć ugotowany ryż i na to gotowe danie
Dodał(a): Renata