baner
24

zupa krem z cukiniwo-ziemniaczana

kategoriaobiadek

trudnośćłatwe

liczba porcji3-4

oceń

Składniki

  • 2 cukinie, 3 średnie ziemniaki, bulion(najlepiej warzywno-mięsny) cebulka, 2 ząbki czosnku, natka pietruszki

Przygotowanie

ugotować wywar.(marchew,pietruszka,kawałeczek poa i selera)
na patelni zeszklic cebulkę,dodać wciśnięty czosnek.cukinię umyć,obrać,wydrazyc środek cukini.
pokroić w kostkę i również podsmażyć(można prosto też wrzucić do garnka)Z Wywaru wyjąć marchew, wrzucić z patelni cukinię i gotować około 15 min na małym ogniu.Potem lekko ostudzić,dorzucić wedle uznania natki pietruszki i zmiksować.Jeszcze lekko pod gotowac i doprawić.Ja daje soli troszku i pieprzu,nieraz łyżkę serka np.naturalnego

Dodał(a): Dorota

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!