baner
98

Chipsy jabłkowe

kategoriacoś na ząb

trudnośćłatwe

liczba porcjiKilka

oceń

Składniki

  • Jabłka-dowolna ilość-najlepsze ekologiczne
  • Woda - ok 500 ml
  • Sok z połowy cytryny

Przygotowanie

Usuwamy z jabłek gniazda nasienne, kolejno kroimy je w cienkie plasterki. Pokrojone jabłka wrzucamy do miski z wodą zmiesznaą z sokiem cytrynowym. Trzymamy kilka minut, następnie odcedzamy i układamy na papierowym ręczniku aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. Jabłka układamy w suszarce do owoców i suszymy aż będą chrupiące(ok. 6 godzin). Kiedy suszymy jabłka w piekarniku to ustawiamy temperaturę na 50-70 stopni i suszymy z termoobiegiem ok 3-4 godziny.

Dodał(a): KATARZYNA

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!