baner
135

Musli dla łasuchów

kategoriaśniadanko

trudnośćłatwe

liczba porcji4

oceń

Składniki

  • Musli:
  • Płatki górskie (ok. 400 g)
  • Wiórki kokosowe (ok.200 g)
  • Nasiona słonecznika (ok. 100 g)
  • Nasiona dyni (ok. 100 g)
  • Suszone morele (niesiarkowane) ok . 100 g.
  • Rodzynki (niesiarkowane) ok. 100 g
  • Garść daktyli.
  • Kilka łyżek oleju rzepakowego
  • Kilka łyżek miodu

Przygotowanie

Płatki z wiórkami wsypać na blachę. Dodać kilka łyżek oliwy, miód oraz nasiona słonecznika i dyni. Wymieszać (rękoma). Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na ok 15- 20 min. Od czasu do czasu mieszając drewnianą łopatką. Gdy wszystko ładnie się przyrumieni wyjąć i dodać posiekane morele i daktyle oraz rodzynki.
Można dodać ulubione bakalie według uznania. U nas czasem dodatkowo jagody goi lub suszona żurawina leśna ,czy suszone czarne jagody.
Podaję z jogurtem naturalnym. Ale może to być świetny, chrupiący dodatek np. do kisielu.

Dodał(a): Ewa

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!