Cannelloni z dynią
kategoriaobiadek
trudnośćśrednie
liczba porcji4
oceń
Składniki
- Makaron leasagne
- Ulubiona dynia - np. muscat
- 400 g. pomidorów z puszki/ przecier
- Szpinak / jarmuż
- Suszone zioła- tymianek, oregano, cząber.
- Sól, pieprz, kurkuma, czerwona suszona papryka.
- Parmezan/ Gouda
Przygotowanie
Ugotować płaty makaronu leasagni.
Dynię upiec. Miąższ rozgnieść widelcem i ułożyć na plastrach makaronu. Posolić i popieprzyć. Na dynię położyć podsmażony szpinak lub jarmuż. Makaron zawinąć w rulony. Pokroić na mniejsze pierścienie. Ułożyć w formie do zapiekania. Polać puree pomidorowym (przyprawionym solą , pieprzem, czerwoną papryką, kurkumą +zioła).
Wstawić do piekarnika na ok. 30 min.- 170 st.
Można posypać startym serem i zostawić na 5 min. w piekarniku.
Dodał(a): Ewa