baner
58

Cannelloni z dynią

kategoriaobiadek

trudnośćśrednie

liczba porcji4

oceń

Składniki

  • Makaron leasagne
  • Ulubiona dynia - np. muscat
  • 400 g. pomidorów z puszki/ przecier
  • Szpinak / jarmuż
  • Suszone zioła- tymianek, oregano, cząber.
  • Sól, pieprz, kurkuma, czerwona suszona papryka.
  • Parmezan/ Gouda

Przygotowanie

Ugotować płaty makaronu leasagni.
Dynię upiec. Miąższ rozgnieść widelcem i ułożyć na plastrach makaronu. Posolić i popieprzyć. Na dynię położyć podsmażony szpinak lub jarmuż. Makaron zawinąć w rulony. Pokroić na mniejsze pierścienie. Ułożyć w formie do zapiekania. Polać puree pomidorowym (przyprawionym solą , pieprzem, czerwoną papryką, kurkumą +zioła).
Wstawić do piekarnika na ok. 30 min.- 170 st.
Można posypać startym serem i zostawić na 5 min. w piekarniku.

Dodał(a): Ewa

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!