Kasza jaglana z warzywami
kategoriaobiadek
trudnośćśrednie
liczba porcji4
oceń
Składniki
- 200 g kaszy jaglanej
- 3 pomidory- sparzone i obrane ze skórki, bez gniazd nasiennych
- Zielony ogórek- także pozbawiony pestek (miękkiego miąższu)
- Duży pęczek natki pietruszki
- Czerwona papryka
- Mała cukinia
- Sos sojowy
- Kilka łyżek oliwy do smażenia
- Łyzka oleju lnianego
Przygotowanie
Kaszę jaglaną opłukać na sicie pod bieżącą wodą.
Ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Gdy kasza się gotuje można pokroić w kostkę pomidory, paprykę i ogórka oraz cukinię.
Rozgrzać patelnię i dodać drobno pokrojoną cukinię (dobrze umyta , ze skórką).
Gdy cukinia zmięknie dodać ugotowana kaszę i resztę warzyw. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku sosem sojowym.
Posypać obficie natką pietruszki. Wymieszać.
Przed podaniem można polać odrobiną oleju lnianego.
Dodał(a): Ewa