baner
123

Kasza jaglana z warzywami

kategoriaobiadek

trudnośćśrednie

liczba porcji4

oceń

Składniki

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 3 pomidory- sparzone i obrane ze skórki, bez gniazd nasiennych
  • Zielony ogórek- także pozbawiony pestek (miękkiego miąższu)
  • Duży pęczek natki pietruszki
  • Czerwona papryka
  • Mała cukinia
  • Sos sojowy
  • Kilka łyżek oliwy do smażenia
  • Łyzka oleju lnianego

Przygotowanie

Kaszę jaglaną opłukać na sicie pod bieżącą wodą.
Ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Gdy kasza się gotuje można pokroić w kostkę pomidory, paprykę i ogórka oraz cukinię.
Rozgrzać patelnię i dodać drobno pokrojoną cukinię (dobrze umyta , ze skórką).
Gdy cukinia zmięknie dodać ugotowana kaszę i resztę warzyw. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku sosem sojowym.
Posypać obficie natką pietruszki. Wymieszać.
Przed podaniem można polać odrobiną oleju lnianego.

Dodał(a): Ewa

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!