Spagetti z sojowym sosem
kategoriaobiadek
trudnośćśrednie
liczba porcji4
oceń
Składniki
- 700 ml przecieru pomidorowego
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju do smażenia
- Suszone / świeże zioła - tymianek, oregano itp.
- Odrobina soli, pieprzu.
- Granulat sojowy
- Woda lub wywar warzywny
- Natka pietruszki
- 400 g razowego makaronu spaghetti
Przygotowanie
Na patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Wlać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wcisnąć drugi ząbek czosnku.
Granulat sojowy przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu - najlepiej zalać bulionem warzywnym. Dodać do sosu pomidorowego.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany al dente odcedzić i wymieszać z sosem. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodał(a): Ewa