baner
190

Spagetti z sojowym sosem

kategoriaobiadek

trudnośćśrednie

liczba porcji4

oceń

Składniki

  • 700 ml przecieru pomidorowego
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • Suszone / świeże zioła - tymianek, oregano itp.
  • Odrobina soli, pieprzu.
  • Granulat sojowy
  • Woda lub wywar warzywny
  • Natka pietruszki
  • 400 g razowego makaronu spaghetti

Przygotowanie

Na patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Wlać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wcisnąć drugi ząbek czosnku.
Granulat sojowy przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu - najlepiej zalać bulionem warzywnym. Dodać do sosu pomidorowego.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany al dente odcedzić i wymieszać z sosem. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodał(a): Ewa

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!