baner
952

Placuszki z kaszy i jarmużu

kategoriaobiadek

trudnośćłatwe

liczba porcji4

oceń

Składniki

  • 1 szklanka kaszy (gryczanej lub jęczmiennej)
  • jarmuż
  • 2 jajka
  • cebulka
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Kaszę gotujemy, studzimy. Jarmuż kroimy na małe kawałeczki, przelewamy wrzątkiem przez sitko, po czym hartujemy zimną wodą. Cebulkę kroimy, podsmażamy na złoty kolor na patelni.

Powyższe składniki łączymy, wbijamy do masy dwa jajka. Dosypujemy pokrojoną natkę pietruszki. Doprawiamy pieprzem i szczyptą soli do smaku.

Nakładamy łyżką na patelnię, tworząc placuszki. Smażymy na oliwie.

Placuszki podajemy z ogórkiem kiszonym.
Smacznego!

Dodał(a): Agata

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!