Muffinki z bananami i borówkami (bezglutenowe)
kategoriapodwieczorek
trudnośćśrednie
liczba porcji4
oceń
Składniki
- 1 szklanka mąki kukurydzianej\r\n\r\n•1 szklanka mąki bezglutenowej np.: biszkoptową\r\n\r\n•2-3 banany\r\n\r\n•1/2 szklanki cukru brązowego lub miodu\r\n\r\n•1/2 szklanki oleju rzepakowego\r\n\r\n•1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu\r\n\r\n•1/2 łyżeczki sody oczyszczonej\r\n\r\n•mała puszka mleczka kokosowego\r\n\r\n•2 jajka\r\n\r\n•opcjonalnie borówki do posypania lub inne ulubione składniki\r\n\r\n\r\n
Przygotowanie
Składniki takie jak: mąki, proszek, sodę mieszamy razem, potem dodajemy jajka, mleczko i olej, a na koniec pokrojone banany i wszystko dokładnie mieszamy, akurat tu Bender nie będzie potrzebny.\r\n\r\n\r\nCiasto nakładamy łyżka ( ok 2 -3 łyżek )do sylikonowe formy lub foremek na muffiny, na wierzchu posypujemy borówkami i pieczemy ok. 20-30 minut w 180 stopniach.
Dodał(a): Wiola