baner
175

MORSZCZUK Z PIECA W TOWARZYSTWIE MARCHEWKI I GROSZKU Z ZIEMNIAKAMI

kategoriaobiadek

trudnośćłatwe

liczba porcji4

oceń

Składniki

  • - 4 filety z morszczuka
  • - sok wyciśnięty z połowy cytryna
  • -marchewka i groszek (mrożonki)
  • - odrobina masła
  • - kilka ziemniaków
  • - sól i pieprz
  • - pietruszka
  • - koper
  • Składniki na sos:
  • - gęsty jogurt naturalny
  • - mały ząbek czosnku
  • - sól i pieprz
  • - łyżeczka sosu pomidorowego

Przygotowanie

Filety z morszczuka należy umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
Odstawić na pół godz.
W międzyczasie ugotować kilka ziemniaków
Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego (lub wyłożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia).
Piec mięso w temp. ok 150 st. C ok 30 min.
W następnej kolejności ugotować marchew z groszkiem w lekko osolonej wodzie, odcedzić i dodać trochę masła.
Do jogurtu naturalnego dodać łyżkę sosu pomidorowego, ząbek czosnku przepuszczony przez praskę, doprawić solą i pieprzem.
Filety z morszczuka wyłożyć na talerze, polać sosem czosnkowym, dołożyć ugotowane ziemniaki posypane koperkiem oraz dodać marchew i groszek.
Danie udekorować natką pietruszki.
SMACZNEGO :-)

Dodał(a): Anna

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!