Zielone gofry
kategoriapodwieczorek
trudnośćłatwe
liczba porcji8
oceń
Składniki
- Zielone gofry
- 350g brokułów (u mnie różyczki)
- 100 g tofu
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- 2 duże jajka
- 2 szklanki mąki owsianej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczka soli
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
Przygotowanie
Brokuły ugotować na parze, odcedzić i ostudzić. Następnie zblendować z tofu.
Dodać mąkę z proszkiem, sodą i solą. Wlać roztrzepane jajka z oliwą i mlekiem. Wymieszać.
Ciasto nakładać porcjami na rozgrzaną gofrownicę.
Podajemy z ketchupem dyniowym domowej roboty.
Dodał(a): Ewa