baner
127

Zielone gofry

kategoriapodwieczorek

trudnośćłatwe

liczba porcji8

oceń

Składniki

  • Zielone gofry
  • 350g brokułów (u mnie różyczki)
  • 100 g tofu
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego
  • 2 duże jajka
  • 2 szklanki mąki owsianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Brokuły ugotować na parze, odcedzić i ostudzić. Następnie zblendować z tofu.
Dodać mąkę z proszkiem, sodą i solą. Wlać roztrzepane jajka z oliwą i mlekiem. Wymieszać.

Ciasto nakładać porcjami na rozgrzaną gofrownicę.

Podajemy z ketchupem dyniowym domowej roboty.

Dodał(a): Ewa

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!