baner
58

Pełnoziarniste gofry z bananem, miodem i orzechami włoskimi

kategoriakolacja

trudnośćłatwe

liczba porcji1 bardzo głodna :) l

oceń

Składniki

  • Na gofry:
  • Mąka pszenna pełnoziarnista graham typ 1850- 5 łyżek
  • 1 jajko
  • 100 ml mleka 2% tłuszczu
  • 2 łyżki oleju rzepakowego lub masła extra rozpuszczonego
  • szczypta soli
  • Dodatki:
  • 1/2 sztuki banana
  • ok. 2 łyżki rozdrobnionych
  • ok. 1 łyżki miodu

Przygotowanie

Na początku przygotowujemy ciasto: W oddzielnym naczyniu ubijamy pianę z białka ze szczyptą soli. Do drugiej miseczki wsypujemy mąkę,żółtko jajka, mleko oraz olej, mieszamy dokładnie, dodajemy białko i delikatnie mieszamy aż do dokładnego połączenia. ze względu na słodkie dodatki cukru do ciasta nie dodajemy.Smażymy gofry.
Z podanego przepisu wychodzą 2 gofry w kształcie kwadratu o boku ok. 10 cm.
Banana kroimy w plasterki, układamy na gofrach, polewamy miodem i posypujemy orzechami.

Smacznego.

Dodał(a): Sylwia

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!