baner
472

Ślimakowe naleśniki

kategoriaśniadanko

trudnośćłatwe

liczba porcji2

oceń

Składniki

  • Składniki ciasto 3 jajka
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek ew olej rzepakowy
  • 300g szpinaku świeżego lub mrożonego
  • natka pietruszki,
  • suszony koperek
  • olej do smażenia
  • nadzienie do naleśników:
  • twarożek naturalny

Przygotowanie

1.Składniki na ciasto dokładnie mieszamy ze sobą, gdy mamy mrożony szpinak zalewamy gorącą wodą, chwilkę czekamy i odcedzamy. Dodajemy do ciasta i miksujemy ( najlepiej i najszybciej blenderem) Całość musi mieć konsystencję gęstej śmietany. Na rozgrzanej patelni wylewamy ciasto smażymy z obu stron na rumiany kolor.
2. Po usmażeniu naleśniki smarujemy twarożkiem. Robimy rulon, Formujemy w kształt ślimaczków.Ja udekorowałam ślimaczki rzodkiewką, oczy zrobiłam z czarnego pieprzu a czułki z wykałaczek.
SMACZNEGO

Dodał(a): DOMINIKA

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!