kotleciki z jajeczka ze szczypiorkiem
kategoriaobiadek
trudnośćłatwe
liczba porcji3
oceń
Składniki
- 10jaj ugotowanych na twardo pęczek szczypiorku 1 surowe jajko i odrobinka soli 1 przy runieniona posiekana cebulka. ryż,kiszona kapustka
Przygotowanie
ugotuj 10 jaj zmiel tak jak na kotlety mielone wrzuć do miski posiekaj drobno szczypiorek dodaj go do miski z jajami. na odrobinie masełka przyrumień posiekaną cebulkę dodaj do miski z resztą składników wbij surowe jajko,lub dwa tak by się wszystko połączyło ze sobą jednolicie. i formujemy z wymieszanych składników małe kotleciki obtaczamy je w bułce i smażymy na odrobinie oliwy z oliwek. płuczemy i gotujemy ryż,podajemy obiadek z suróweczką z kiszonej kapustki. Smacznego
Dodał(a): Małgorzata