baner
46

Szaszłyki z kurczaka z serduszkami z kaszy kuskus i zieloną fasolką

kategoriaobiadek

trudnośćśrednie

liczba porcji1

oceń

Składniki

  • 150 g piersi z kurczaka
  • kasza kuskus- 4 łyżki suchej
  • fasolka szparagowa- 150 g
  • oliwa z oliwek- 1 łyżka
  • dowolne przyprawy

Przygotowanie

Pierś z kurczaka kroimy w paski, marynujemy z przyprawami i 1 łyżeczką oleju przez kilka godzin, nadziewamy na patyczki do szaszłyków, pieczemy w piekarniku do zarumienienia.

Fasolkę szparagową gotujemy na parze

Kaszę kuskus przyrządzamy jak na opakowaniu, wkładamy do dowolonych foremek ( u nas foremki do ciastek w kształcie serduszek ), wykładamy na talerz.

Smacznego.

Dodał(a): Sylwia

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!