Rybka panierowana w sezamie z grilowanymi warzywami
kategoriaobiadek
trudnośćłatwe
liczba porcji4
oceń
Składniki
- Łosoś dzwonka ok 350 g
- 1 jajko
- Bułka tarta 200 g sezam 200g
- Cukinia 1 szt średnia
- Kalafior lub brokuł 1 średni
- Papryka 1 szt
- Groszek zielony 100 gr
- Cebula 1 średnia
- Ziemniak 2 szt
- Czosnek niedzwiedzi łyżka
- Curry szczypta
- Zioła prowansalskie
Przygotowanie
Łososia filetuje pęsetą posypuje pieprzem i solą .
Do miski wbijam jajko roztrzepuje.
Do kolejnej sypie bułkę wymieszaną z sezamem.
Blachę wykladam papierem do pieczenia.
Brokuła lub kalafior i ziemniaki gotuje na parze ok 10-15 min aż lekko zmiękną. Do miski wsypuje czosnek niedzwiedzi, curry szczypte, zioła prowansalskie wrzucam do przypraw pokrojone wcześniej wszystkie warzywa, podrzucam do momentu az się wymieszają z przyprawami.
Łososia maczam w jajku i panierce układam na blasze.Z drugiej strony wysypuje warzywa. Pieke ok 20 min w 180 stopniach
Dodał(a): Kasia