Truskawkowa Fantazja
kategoriaśniadanko
trudnośćłatwe
liczba porcji2
oceń
Składniki
- Naleśniki (4 małe sztuki):
- 1 jajko M
- 4 łyżki mąki pełnoziarnistej typ 1850
- mleko 2% tłuszczu (100ml)
- olej- 2 łyżki
- Na mus truskawkowy:
- truskawki mrożone (w sezonie świeże)- ok.20 sztuk
- cukier trzcinowy lub miód- 2 płaskie łyżki
Przygotowanie
Do miski wbijamy jajko, dodajemy mąkę, mleko i olej, mieszamy, na patelni teflonowej już bez dodatku tłuszczu (średnica ok. 20cm) smażymy 4 małe naleśniki.
Mus truskawkowy: Truskawki rozmrażamy (jeśli mrożone), dodajemy cukier lub miód, blenderujemy.
Naleśniki nadziewamy musem, zwijamy w rulony lub zawijamy w chusteczkę, polewamy resztą musu i ozdabiamy połówkami truskawek.
Zajadamy.
Dodał(a):