baner
244

Truskawkowa Fantazja

kategoriaśniadanko

trudnośćłatwe

liczba porcji2

oceń

Składniki

  • Naleśniki (4 małe sztuki):
  • 1 jajko M
  • 4 łyżki mąki pełnoziarnistej typ 1850
  • mleko 2% tłuszczu (100ml)
  • olej- 2 łyżki
  • Na mus truskawkowy:
  • truskawki mrożone (w sezonie świeże)- ok.20 sztuk
  • cukier trzcinowy lub miód- 2 płaskie łyżki

Przygotowanie

Do miski wbijamy jajko, dodajemy mąkę, mleko i olej, mieszamy, na patelni teflonowej już bez dodatku tłuszczu (średnica ok. 20cm) smażymy 4 małe naleśniki.
Mus truskawkowy: Truskawki rozmrażamy (jeśli mrożone), dodajemy cukier lub miód, blenderujemy.
Naleśniki nadziewamy musem, zwijamy w rulony lub zawijamy w chusteczkę, polewamy resztą musu i ozdabiamy połówkami truskawek.
Zajadamy.

Dodał(a): Sylwia

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!