baner
92

Jaglanka ze słoiczka z owocami i jogurtem na II śniadanko

kategoriaśniadanko

trudnośćłatwe

liczba porcji4

oceń

Składniki

  • 4 łyżki płatków jaglanych
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 3 małe jabłka
  • 5 daktyli
  • 1 banan
  • garść mrożonych malin
  • 400 ml wody
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego

Przygotowanie

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Banana obieramy i kroimy w plasterki.
Do rondelku wlewamy wodę. Dodajemy daktyle, jabłka i banany. Dosypujemy płatki i gotujemy ok.10 minut. Na koniec wsypujemy maliny i zdejmujemy z ognia, studzimy. Kiedy danie osiągnie temperaturę pokojową przekładamy do słoiczków i dekorujemy kleksem z jogurtu.

Dodał(a): Katarzyna

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!