baner
148

Ciasto bananowe- szybkie i proste

kategoriacoś na ząb

trudnośćłatwe

liczba porcji8

oceń

Składniki

  • 2 dojrzałe banany
  • 1 szklanka mąki orkiszowej lub owsianej
  • łyżeczka sody
  • jajko
  • Kilka łyżek miodu
  • Pół szklanki mleka roślinnego\r\n\r\nPolewa budyniowa:\r\nSzklanka mleka roślinnego\r\nŁyżka mąki ziemniaczanej\r\n2 łyżki melasy z chleba świętojańskiego\r\n

Przygotowanie

Banana rozgnieść widelcem lub zblendować, dodać resztę składników i wymieszać. \r\nPrzelać do formy.\r\nWstawić do piekarnika na ok 30 min. na 180 stopni.\r\nGdy ciasto będzie już upieczone i lekko wystygnie, przygotować polewę.\r\nW garnku podgrzać mleko, małą część zostawić w kubku i rozrobić w nim mąkę ziemniaczaną. Gdy mleko będzie gorące dolać mąkę i melasę. Ciepłą rozsmarować na cieście.

Dodał(a): Ewa

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!