baner
28

Krem z brokułami i kwadratowym makaronem

kategoriaobiadek

trudnośćłatwe

liczba porcji2

oceń

Składniki

  • 300 ml wody źródlanej\\r\\n100 gram mięsa z udźca indyka\\r\\n3 różyczki brokuła\\r\\nmała marchewka\\r\\n2 cm białej części pora\\r\\nłodyga selera naciowego z liśćmi\\r\\n4 łyżki makaronu łazanki\\r\\n2 łyżki jogurtu greckiego\\r\\nłyżka posiekanego koperku\\r\\n\\r\\n

Przygotowanie

Marchew obieramy, por kroimy w paseczki. Gotujemy wywar - do wody dodajemy mięso, marchew, seler i por. Po ok 20 minutach wyciągamy łodygę selera i wkładamy brokuł. Gotujemy ok. 10 minut, po tym czasie wyciągamy mięso a wywar z warzywami blendujemy. Mięsko kroimy w małe kawałeczki i wrzucamy z powrotem do zupy. Na talerz wykładamy makaron, zalewamy zupą. Do dekoracji dajemy po kleks ie jogurtu i posypujemy koperkiem.

Dodał(a): Katarzyna

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!