Krem z brokułami i kwadratowym makaronem
kategoriaobiadek
trudnośćłatwe
liczba porcji2
oceń
Składniki
- 300 ml wody źródlanej\\r\\n100 gram mięsa z udźca indyka\\r\\n3 różyczki brokuła\\r\\nmała marchewka\\r\\n2 cm białej części pora\\r\\nłodyga selera naciowego z liśćmi\\r\\n4 łyżki makaronu łazanki\\r\\n2 łyżki jogurtu greckiego\\r\\nłyżka posiekanego koperku\\r\\n\\r\\n
Przygotowanie
Marchew obieramy, por kroimy w paseczki. Gotujemy wywar - do wody dodajemy mięso, marchew, seler i por. Po ok 20 minutach wyciągamy łodygę selera i wkładamy brokuł. Gotujemy ok. 10 minut, po tym czasie wyciągamy mięso a wywar z warzywami blendujemy. Mięsko kroimy w małe kawałeczki i wrzucamy z powrotem do zupy. Na talerz wykładamy makaron, zalewamy zupą. Do dekoracji dajemy po kleks ie jogurtu i posypujemy koperkiem.
Dodał(a): Katarzyna