baner
40

Zdrowe pizzerinki

kategoriaobiadek

trudnośćśrednie

liczba porcji4

oceń

Składniki

  • Ciasto:
  • - 4 jajka od kurki Babci Lidzi
  • - 12 łyżek otrąb owsianych
  • - 4 łyżki serka naturalnego homogenizowanego
  • - odrobinka soli
  • - pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Składniki na wierzch pizzerinek:
  • - chuda szyneczka
  • - przecier pomidorowy z maminego słoiczka
  • - kukurydza konserowowa
  • - groszek konserwowy
  • - pieczarki
  • - papryka świeża (uwaga! W tym roku wraz z mamą wyhodowaliśmy ją na balkonie)
  • - oliwki
  • - mozarella
  • - i co tylko lubicie!!!!

Przygotowanie

Ciasto zawsze wyrabia nam tatuś. Jajka wymiesza z serkiem, solą i proszkiem. na koniec dosaje otręby i ponownie miesza. 15 minut ciasto odpoczywa i gęstnieje w miedzy czasie. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w temp. 200° C. Dekorujemy pizzerinki tym co lubimy.
Zapiekamy jeszcze 10 minut.

Dodał(a): Blanka

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!