Zdrowe pizzerinki
kategoriaobiadek
trudnośćśrednie
liczba porcji4
oceń
Składniki
- Ciasto:
- - 4 jajka od kurki Babci Lidzi
- - 12 łyżek otrąb owsianych
- - 4 łyżki serka naturalnego homogenizowanego
- - odrobinka soli
- - pół łyżeczki proszku do pieczenia
- Składniki na wierzch pizzerinek:
- - chuda szyneczka
- - przecier pomidorowy z maminego słoiczka
- - kukurydza konserowowa
- - groszek konserwowy
- - pieczarki
- - papryka świeża (uwaga! W tym roku wraz z mamą wyhodowaliśmy ją na balkonie)
- - oliwki
- - mozarella
- - i co tylko lubicie!!!!
Przygotowanie
Ciasto zawsze wyrabia nam tatuś. Jajka wymiesza z serkiem, solą i proszkiem. na koniec dosaje otręby i ponownie miesza. 15 minut ciasto odpoczywa i gęstnieje w miedzy czasie. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w temp. 200° C. Dekorujemy pizzerinki tym co lubimy.
Zapiekamy jeszcze 10 minut.
Dodał(a): Blanka