Sałatka "JEM ZDROWO Z RYBKĄ MINI MINI"
kategoriakolacja
trudnośćśrednie
liczba porcji4
oceń
Składniki
- pierś z kurczaka -1szt.,
- pieczarki - 8szt. średniej wielkości,
- papryka czerwona - 1szt.,
- cebula czerwona -1szt.,
- cukinia - 1szt.,
- sałata lodowa - 1/2 szt.,
- pomidory koktajlowe- 10szt.,
- ogórek zielony - 1/2 szt.,
- ser typu feta - 1/2 szt.,
- bagietka, bazylia, sól, pieprz, sos winegreT
Przygotowanie
Usmażyć na patelni grillowej pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, następnie pokrojone warzywa: cebulę czerwoną, paprykę czerwoną, cukinię i pieczarki (doprawić solą i pieprzem).
Przygotować na talerzu pokruszoną sałatę lodową i rozłożyć na niej pokrojone pomidorki, ogórki i ser typu feta. Całość zalać sosem winegret. Ugrillowane warzywa i kurczaka wyłożyć na wierzch sałatki. Jako dodatek podpiec grzanki z bagietki z niewielką ilością masła i bazylią. SMACZNEGO!
Dodał(a): Magdalena