baner
37

Makaron ze szpinakiem- przysmak Oli

kategoriaobiadek

trudnośćłatwe

liczba porcji4

oceń

Składniki

  • 1/2 paczki szpinaku mrożonego
  • 1 paczka makaronu (ok.250g)
  • 2-4 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • 1-2 jajek
  • szczypta soli

Przygotowanie


Szpinak rozmrozić na delikatnym ogniu , dodać łyżeczkę masła, mieszać aż do całkowitego rozmrożenia. Następnie na mocniejszym ogniu doprowadzić do gotowania (smażenia) delikatnie) , dodać ząbki czosnku, na koniec wbić jajko i energicznie wymieszać, na koniec posolić. Odstawić z pieca. W międzyczasie ugotować makaron. Następnie ugotowany makaron wymieszać ze szpinakiem. I gotowe.Potrawa jest bardzo aromatyczna i pożywna.Smacznego!

Dodał(a): Agata

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!