Makaron ze szpinakiem- przysmak Oli
kategoriaobiadek
trudnośćłatwe
liczba porcji4
oceń
Składniki
- 1/2 paczki szpinaku mrożonego
- 1 paczka makaronu (ok.250g)
- 2-4 ząbków czosnku
- 1 łyżeczka masła
- 1-2 jajek
- szczypta soli
Przygotowanie
Szpinak rozmrozić na delikatnym ogniu , dodać łyżeczkę masła, mieszać aż do całkowitego rozmrożenia. Następnie na mocniejszym ogniu doprowadzić do gotowania (smażenia) delikatnie) , dodać ząbki czosnku, na koniec wbić jajko i energicznie wymieszać, na koniec posolić. Odstawić z pieca. W międzyczasie ugotować makaron. Następnie ugotowany makaron wymieszać ze szpinakiem. I gotowe.Potrawa jest bardzo aromatyczna i pożywna.Smacznego!
Dodał(a): Agata