Jajko w skibce
kategoriaśniadanko
trudnośćłatwe
liczba porcji1
oceń
Składniki
- * 1 jajko
- * 1 skibka chleba
- * szczypiorek
- * pomidor (może być koktajlowy)
- * koperek
- * może być także rzodkiewka
- * odrobina ketchupu do dekoracji
- * łyżka oliwy z oliwek do smażenia
Przygotowanie
Z kromki chleba wyciągamy środek tak aby została skórka. Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy z oliwek kładziemy chlebek a do środka wbijamy jajko. Wkrawamy szczypiorek i odrobinę koperku (wówczas nie używam soli bo szczypiorek daje dobry smak). Opcjonalnie można wrzucić także rzodkiewkę lub inne warzywko które Wasze dziecko lubi.
Obsmażamy z obu stron do momentu ścięcia jajka.
Na koniec dekoruje danie ketchupowym uśmiechem a talerz wypełniają pomidorki koktajlowe.
Oto przepis na "JAJKO W SKIBCE" przekazany z pokolenia na pokolenie. Kiedyś to mój tato przygotowywał mi to danie. Dziś ja serwuje je moim dzieciom jako szybkie i pożywne śniadanko. Efekt: zawsze puste talerze i pełne brzuchy.
SMACZNEGO:)
Dodał(a): Anna