baner
751

Jajko w skibce

kategoriaśniadanko

trudnośćłatwe

liczba porcji1

oceń

Składniki

  • * 1 jajko
  • * 1 skibka chleba
  • * szczypiorek
  • * pomidor (może być koktajlowy)
  • * koperek
  • * może być także rzodkiewka
  • * odrobina ketchupu do dekoracji
  • * łyżka oliwy z oliwek do smażenia

Przygotowanie

Z kromki chleba wyciągamy środek tak aby została skórka. Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy z oliwek kładziemy chlebek a do środka wbijamy jajko. Wkrawamy szczypiorek i odrobinę koperku (wówczas nie używam soli bo szczypiorek daje dobry smak). Opcjonalnie można wrzucić także rzodkiewkę lub inne warzywko które Wasze dziecko lubi.
Obsmażamy z obu stron do momentu ścięcia jajka.
Na koniec dekoruje danie ketchupowym uśmiechem a talerz wypełniają pomidorki koktajlowe.
Oto przepis na "JAJKO W SKIBCE" przekazany z pokolenia na pokolenie. Kiedyś to mój tato przygotowywał mi to danie. Dziś ja serwuje je moim dzieciom jako szybkie i pożywne śniadanko. Efekt: zawsze puste talerze i pełne brzuchy.
SMACZNEGO:)

Dodał(a): Anna

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!