baner
76

Dyniowy krem

kategoriaobiadek

trudnośćłatwe

liczba porcji8

oceń

Składniki

  • 1/2 kalafiora
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/6 selera
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 dyni
  • garść liści lubczyku
  • garść natki pietruszki
  • pieprz i sól
  • szczypta chilli
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego

Przygotowanie

Warzywa dokładnie umyć i obrać. Pokroić w kostkę. Włożyć do garnka wraz z przyprawami i zalać 1,5 litra wody. Lubczyk, liścia laurowego, ziele angielskie i natkę wsadzić do woreczka z gazy jałowej :) wtedy nie będzie nam sprawiało problemu wyłowienie przed zmiksowaniem. Gotujemy na małym ogniu. Prawie jak na rosół. Mamy wydobyć z warzyw pełnie smaku. Na koniec pozostaje nam zmiksować zupę blenderem. Dobrze jest też przecedzić ją przez np. w moim przypadku sitko :)

Dodał(a): Klaudia

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!