baner
31

ziołowe łódeczki

kategoriakolacja

trudnośćłatwe

liczba porcji4

oceń

Składniki

  • •4 małe bagietki,
  • •kilka liści mrożonego szpinaku lub świeżego
  • •1 mała cebula,
  • •1 ząbek czosnku,
  • •2 łyżki oleju,
  • •kilka suszonych pomidorów,
  • •50 g żółtego sera
  • •2 jajka
  • •sól i pieprz

Przygotowanie

Cebulę szklimy na oleju, dodajemy szpinak i dusimy. Gdy szpinak wystygnie, odciskamy z niego nadmiar płynu. Dodajemy suszone pomidory pokrojone na drobno. W każdej bagietce wycinamy środek nożem na tzw. „łódkę” pozostawiając brzeg o grubości ok. 1 cm. Wyjmujemy z każdej miąższ.
Jajka lekko ubijamy widelcem z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z serem startym na drobnej tarce. Masę jajeczną dodajemy do szpinaku, całość dokładnie mieszamy. Nadziewamy bagietki i przekładamy je na blachę. Zapiekamy ok 15-20 minut aż masa jajeczna się zetnie, a bułki zezłocą.
Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy je na 5-10 minut i podajemy:)

Dodał(a): Monika

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!