Różowa rybka na piasku
kategoriaobiadek
trudnośćśrednie
liczba porcji1
oceń
Składniki
- 1 dzwonek łososia ze skórą
- 1/3 papryki świeżej
- 4 małe pomidorki.5cm pora
- kilka lisci bazyli,sól morska,pieprz,oliva z oliwek,płó cytryny, 1 łyżeczka masła.
- kilka różyczek kalafiora
- 1/3 szkl. kuskusu
Przygotowanie
Łososia umyć doprawić sola pieprzem,skropić cytryną,paprykę i pomidorki pokroić dodać bazylię wszystko wymieszać razem.
Do naczynia żaroodpornego wlać łyżkę oliwy wyłożyć rybę i skropić jeszcze kilkoma kroplami oliwy przykryć folią.Piekarnik nagrzać do 180C i wstawić na 20-25 min po 10-15min. zdjąć folię z ryby w miedzy czasie ugotować kalafiora z odrobina masełka i soli morskiej,kuskus wsypać do szklanki i przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Gdy ryba będzie gotowa można oddzielić rybę od skóry i gotowa do podania.
Smacznego!
Dodał(a): Rafał