Knedle jaglane ze śliwkami
kategoriapodwieczorek
trudnośćłatwe
liczba porcji2
oceń
Składniki
- -150g suchej kaszy jaglanej
- -1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej + do opruszenia rąk
- -mleko kokosowe
- -pół laski wydrążonej wanilii
- -kilka śliwek węgierek
- -2 łyżki ksylitolu
Przygotowanie
-kaszę dokładnie płuczemy
-do garnuszka wlewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kaszę, słodzik i wanilię. Gotujemy do miękkości pod przykrywką
-kaszę lekko studzimy, dodajemy mąkę i wszystko dokładnie mieszamy
-odrywamy po kawałku masy, wkładamy śliwkę i formujemy kulkę
-wstawiamy garnek z wodą i doprowadzamy do wrzenia
-gotujemy około 3minuty od wypłynięcia na powierzchnię
Dodał(a): Agnieszka