baner
181

Batoniki z komosy ryżowej z płatkami owsianymi i rodzynkami

kategoriapodwieczorek

trudnośćłatwe

liczba porcji3

oceń

Składniki

  • Składniki:
  • -ponad pół szklanki płatków owsianych
  • -pół szklanki komosy ryżowej
  • -ponad pół szklanki rodzynek
  • -1 kopiasta łyżka wiórków kokosowych
  • -pół łyżeczki cynamonu
  • -1 łyżka masła orzechowego
  • -3 łyżki rozpszczonego oleju kokosowego
  • -2 łyżki melasy
  • -1/3 szklanki ksylitolu/erytrolu
  • -pół wydrążonej laski wanili
  • -2 łyżki siemienia lnianego + kilka łyżej ciepłej wody

Przygotowanie

Sposób przygotowania:
-komosę ryżową i płatki owsiane prażymy na patelni
-olej kokosowy rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy melasę, ksylitol i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy
-rodzynki spażamy wrzątkiem
-siemie lniane zalewamy ciepłą wodą i szybko mieszamy
-wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy
-naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy masę. Całość wygładzamy
-rozgrzewamy piekarnik do 180C
-pieczemy około 20-30minut
-kroimy ostudzone

Dodał(a): Agnieszka

GOTUJ ZDROWO Z RYBKĄ MINIMINI I DZIEL SIĘ Z INNYMI!