Batoniki z komosy ryżowej z płatkami owsianymi i rodzynkami
kategoriapodwieczorek
trudnośćłatwe
liczba porcji3
oceń
Składniki
- Składniki:
- -ponad pół szklanki płatków owsianych
- -pół szklanki komosy ryżowej
- -ponad pół szklanki rodzynek
- -1 kopiasta łyżka wiórków kokosowych
- -pół łyżeczki cynamonu
- -1 łyżka masła orzechowego
- -3 łyżki rozpszczonego oleju kokosowego
- -2 łyżki melasy
- -1/3 szklanki ksylitolu/erytrolu
- -pół wydrążonej laski wanili
- -2 łyżki siemienia lnianego + kilka łyżej ciepłej wody
Przygotowanie
Sposób przygotowania:
-komosę ryżową i płatki owsiane prażymy na patelni
-olej kokosowy rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy melasę, ksylitol i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy
-rodzynki spażamy wrzątkiem
-siemie lniane zalewamy ciepłą wodą i szybko mieszamy
-wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy
-naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy masę. Całość wygładzamy
-rozgrzewamy piekarnik do 180C
-pieczemy około 20-30minut
-kroimy ostudzone
Dodał(a): Agnieszka